Mijn grootste winkelergernissen!

Heerlijk, ik heb weer wat geld te besteden en heb echt zin om weer te shoppen. Vandaag ben ik met een collega de stad in geweest en volgende week ga ik nog een dag shoppen in Den Haag met een goede vriendin van mij. Tijdens het passen bedacht ik me, dat er wel een paar dingen zijn waar ik mij aan kan ergeren tijdens het shoppen. Benieuwd of je het herkent!

1. Pashokjes
Het ergste vind ik de pashokjes. Er is bijna al-tijd wel iets mis mee.

Niet goed sluitende gordijnen
Van die gordijnen met bovenaan grote ringen, weet je wel? Hoe je er ook aan sleurt of trekt, er blijft aan beide kanten altijd wel een flinke gleuf openstaan waardoor mensen makkelijk naar binnen kunnen gluren. Uiterst irritant.

Slecht (TL) licht
Wie verzint het, om in pashokjes het slechtst mogelijke licht op te hangen. Vaak van dat felle licht, waardoor je er bleek, flets uit ziet en elke oneffenheid nog eens extra wordt benadrukt.

Spiegels aan alle kanten
Misschien dat anderen het kunnen waarderen, maar in sommige pashokjes kun je jezelf van elke kant bewonderen doordat er op werkelijk elke hoek wel een spiegel is bevestigd. Zelf word ik hier helemaal niet blij van. Ook hierbij word ik geconfronteerd met alles wat ik niet aan mezelf vind kloppen of mooi vind. Het doet mijn zelfvertrouwen niet bepaald goed.

Vieze kledinghokjes
Ook vaak meegemaakt: vieze stofnesten en haren op de vloer. Brrr! Af en toe een swiffertje er doorheen kan geen kwaad hoor!

Pashokjes zonder spiegels
Nee, het is bij mij nooit goed.. want pashokjes zonder een spiegel, vind ik ook heel vervelend. Want dan trek je iets aan,  waarvan je gewoon soms niet zeker wet of het wel eens vertoonbaar is voor één keer buiten een pashokje. Je wordt gedwongen jezelf buiten het hokje te begeven, terwijl het misschien wel nergens naar staat. Staan er ook nog hordes mensen buiten de hokjes die je van top tot teen aan het screenen zijn en als je geluk hebt komt er nog een fanatieke verkoopster op je af. Wat me meteen bij mijn volgende ergernis brengt:

2Verkoopsters

Nee, niet alle verkoopsters zijn irritant. Echt niet. Maar in bepaalde situaties kan ik me wel aan verkoopsters ergeren. Sowieso kijk ik liever zelf en zit ik niet bepaald op ongevraagde hulp te wachten. Als ik iets wil weten of advies wil, loop ik zelf wel naar iemand toe.

Verkoopsters die met alles wat je zegt mee praten.
Van die verkoopsters die verplicht de hele dag bij pashokjes moeten staan en als je het hokje uitloopt gelijk zeggen: ‘Hoe zittieee?’ Ik krijg er rillingen van. Als je het mooi vindt, vindt zij het ook mooi en als je het niet mooi vind, vindt zij dat ook! Kortom: meningloos en nutteloos.

Verkoopsters die ALLES mooi vinden
Je hebt ook verkoopsters die werkelijk alles wat je aantrekt mooi vinden, ook al zie je eruit als een rollade in een veel te strak jurkje.

Inefficiënte verkoopsters
Al een aantal keren meegemaakt bij de ZARA in Enschede: er staan een grote rij en de verkoopsters gaan uiterst traag te werk. Ze lijken zich totaal niet druk te maken dat er een rij staat. Maar wat nog erger is: er staat gewoon een kassa onbenut  en een verkoopster (met een managersbadge) die verveeld bezig  is met het aftekenen van wat bonnetjes. Maar het komt geen moment in haar op om bij te springen. Aargh!

Desperate verkoopsters
Nog een fenomeen: de wanhopige verkoopster. Soms zie je een winkel, waarvan je twijfelt of het misschien leuk kan zijn. Je loopt naar binnen en constateert dat je de enige klant in de hele winkel bent. De verkoopster, wacht met smacht op komst van klanten. Het voelt ongemakkelijk, want je wordt bij elke stap die je doet en elk kledingstuk dat je vastpakt in de gaten gehouden. Snel weer wegwezen!

3. Kinderwagens
Sowieso ik het niet fijn als het druk is tijdens het winkelen en je daarom niet vrij kan rondlopen en bewegen. Wat het nog een stuk erger maakt zijn kinderwagens. Meestal worden ze pontificaal in het midden van een gangpad geparkeerd en voor andere mensen is het dan maar uitzoeken hoe je er langs heen moet komen. Uiterst ergerlijk.

4. Sale: Kleding op een hoop
Geloof me, ik ben gek op sale. Maar ik vind het altijd jammer hoe sommige winkels hun sale inrichten. Het meest vervelende vind ik dat kleding in een grote hoop op een tafel wordt gekwakt. Vind je met je graaipogingen misschien iets dat je leuk vindt, dan is het nog maar de vraag of dit de goede maat is.

Als ik langer nadenk, kan ik vast nog wel wat meer bedenken maar ik denk wel dat dit de grootste ergernissen zijn. Herkennen jullie ze? Of hebben jullie nog aanvullingen?

Advertenties

11 thoughts on “Mijn grootste winkelergernissen!

  1. Hahaha leuk om te lezen! Een van mijn grootste winkelergenis is wel dat je dan 100 boeken gaat passen en niks past. Ik krijg het al warm als ik er aan denk. Dat de broek net niet over je kont gaat en je ‘m amper uitkrijgt pffff en dat meerdere broeken achter elkaar!! Ellende !!

    Like

  2. Ik vind winkelen heel leuk, maar dit zijn inderdaad wel grote ergernissen. Vooral geen spiegels in de pashokjes en sommige verkoopsters inderdaad. Ik was pas bij de Ici Paris en daar was echt zo’n vreselijke verkoper met eurotekens in haar ogen, blegh. Ik wilde daar weg en toen ging ze alles opnoemen wat ik kon gaan bekijken.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s