5 musthave basic items!

Dit zijn wat mij betreft 5 basic items die iedereen in zijn kast zou moeten hebben hangen. Ze zijn namelijk enorm handig bij het combineren van outfits.

1. De zwarte blazer
Enorm handig.. de zwarte blazer! Ik kan er niet zonder. Je kunt met dit item zowel de nette als de stoere kant op gaan, of juist een combinatie van die twee stijlen. Het ligt er maar net aan wat je er bij aantrekt. Voor stoer kun je de blazer combineren met een t-shirt, jeans en gympen. Voor net kan je de blazer combineren met een blouse, nette broek en pumps of ballerina’s. Dit is bijvoorbeeld altijd goed als je een sollicitatiegesprek hebt. Bij een combi van net en stoer kun je bijvoorbeeld denken aan een blazer met t-shirt en jeans, maar dan toch een stel nette pumps eronder. Het kan allemaal! 😉 Ook leuk: een blazer combineren met een jurkje. Zelf heb ik de smokingblazer van H&M.

2. De skinny jeans in verschillende kleuren
Nog zo’n kledingstuk waar ik niet zonder kan. De skinny jeans. De uitvinder hiervan mag van mij echt een standbeeld krijgen. Volgens mij heb ik niet eens meer een ander model spijkerbroek meer in mijn kast liggen. De drie basiskleuren die ik in ieder geval heb liggen en waar ik erg veel outfits mee combineer zijn licht denimblauw, ‘gewoon’ denim blauw en zwart. Ik zoek eigenlijk nog een echt donkere denimblauwe versie. Die had ik wel, maar daar ben ik laatst uitgescheurd. (Geen grapje. Maar zoveel draag ik die broeken dus)

3. Witte blouse
Nog zo’n basic die zo handig is in combinatie met andere kledingstukken. De witte blouse. Helaas zit ik momenteel zonder, voor mij is het best lastig een goede blouse te vinden omdat namelijk bijna altijd de mouwen mij te kort zijn. (ik heb bovengemiddeld lange armen blijkbaar). Inmiddels heb ik wel een witte blouse gevonden bij de Primark met driekwart mouwen. Ik vind de witte blouse erg mooi staan op een zwarte pantalon of een mooie denimblauwe jeans. En onder een blazer kan hij natuurlijk ook perfect.

4. Basic zwarte hemden en t-shirts
Deze is misschien wat minder spannend. Maar wel erg handig bij bijna elke outfit. Ik heb een stapeltje zwarte lange hemden en t-shirts (met verschillende armlengten) in mijn kast liggen. Allemaal van de H&M. Ik vind ze fijn om onder mijn outfit te dragen en ik koop ze graag lang. Ook heb ik nog de hemden en shirtjes in wijde versie. Dit vind ik bijvoorbeeld leuk staan onder een opvallende blazer.

5. The little black dress (LBD)
Erg handig om in je kast te hebben. Een of meerdere zwarte jurkjes waar je ook alle kanten mee op kan. Gewoon voor naar je werk met een legging, vest en een paar enkellaarsjes, of juist voor een feestje, als je ze combineert met een paar mooie sieraden en wat leuke pumps. Ik heb een jurkje voor in de zomer en een jurkje dat meer geschikt is voor de winter.

Hier een paar foto’s van mijn basics.

1. Smoking Blazer – H&M
2. LBD met driekwart mouwtjes, met kant bovenaan – Esprit.
3. Lichtblauwe en blauwe denimkleurige skinny jeans – H&M, zwarte skinny jeans –  Vero Moda
4. LBD voor de zomer – New Yorker

Lastig om kleding een beetje mooi op de foto te krijgen trouwens, maar zo krijg je in ieder geval een idee. Welke basics hebben jullie in de kast hangen?

15 gedachten over “5 musthave basic items!

  1. Ik heb alleen de witte blouse niet, zit te twijfelen of ik die nog ga halen. Ik heb mijn donkerblauwe blazer trouwens vaker aan dan de zwarte, combineert zo makkelijk met een spijkerbroek!

    Like

Plaats een reactie